2019-10-23
之前去完台湾觉得台湾小食好正,返到香港心瘾又起又再食🤣上网见到依间几正,于是同朋友放咗学一齐离食,大围站一出行一阵就到,嚟到嘅时候冇咩人,但系坐咗一阵就开始好多人入嚟, full晒咁滞,但服务员态度依然咁好😁我哋实在太挂住台湾小食啦,所以全部叫嘅都系小菜为主👅首先叫咗个综合水果茶,一大樽够晒两个人饮,茶底用咗我最钟意嘅lipton离冲,茶味浓,里面落足生果,有苹果、橙、柠檬,仲落咗一粒话梅,饮落去甜中带少酸,清香!凉拌海蜇,海蜇弹牙,底下仲伴有青瓜,清凉开胃醉鸡,醉鸡性价比极高!鸡好滑,用咗白酒来醮,食得出啖啖既酒味,唔要大大碟!上边有云耳同杞子。推介🤟🏻芝士磨菇鸡翼奕,另一样必食推介!鸡翼炸到脆卜卜,去咗骨,一咬落去有流心芝士同蘑菇!惊喜🤩蚵仔煎,同我去台湾食嘅一样味道!上边有番茄酱同小小辣椒酱,里面嘅蚵大大只,好足料!盐酥三兄弟,三兄弟系蘑菇、鱿鱼须、鸡软骨,三个都劲好味,重点系有六种sauce任你点👅樱虾高丽菜煎蛋饼,重料,饱肚感十足!煎蛋饼大大块,中间馅料系高丽菜,上边配有樱花虾,食落去三重口感甜品系台妹爱遇,凉粉上边配有冰糖同黑糖,食落去好清凉,用来做饭后甜品一流
我哋实在太挂住台湾小食啦,所以全部叫嘅都系小菜为主👅
凉拌海蜇,海蜇弹牙,底下仲伴有青瓜,清凉开胃