2020-11-30
一直都见唔少朋友去食阿木牛肉面💛,今日终于得闲去食。约咗朋友下午食,但一直都知阿木好受欢迎,好多人等。所以,我今次系Gulu App 拎筹先。(早咗45分钟拎筹)咁差唔多时间就去门口等,好快就入到。红烧牛肉面 ($65)红烧牛肉面绝对系佢嘅招牌菜,好大碗。牛肉面有5大块牛腱,好厚身入味,应该有成1cm厚😱,不过咬落去一啲都唔硬,仲要好冧,唔使点咬就食到😆,啱晒唔钟意咬嘢嘅我。另外,我加咗少量阿木自家制麻辣酱,麻辣酱用上虾干同花椒。麻辣酱同平时一般嘅少啲辣度,啱晒唔食辣嘅我,令成碗面味道多咗层次。芝士肉松蛋饼 ($42)好钟意呢个芝士肉松蛋饼💛, 蛋饼皮好滑又薄,入面有满满嘅肉松,超丰富😍。好想再叫~台式炸大肠 ($39)本身谂住叫盐酥鸡,不过见有炸大肠特别啲。炸大肠脆口,炸至干身。外皮好脆,好似乳猪皮咁,内仍然有大肠嘅软身。炸大肠唔使另加椒盐粉都够晒味。😊芝士岩盐奶盖四季春青茶 少甜 (+$19 半价)因为跟餐,所以有半价优惠。芝士奶盖有阵阵芝士味,唔系好'杰'身嘅,配清甜嘅四季春恰到好处。系等位同时, 门口系一排台湾杂货, 有阿木自家麻辣酱、拌面同埋台湾特色小食例如太阳饼。每样都好
红烧牛肉面 ($65)
芝士肉松蛋饼 ($42)
台式炸大肠 ($39)
芝士岩盐奶盖四季春青茶 少甜 (+$19 半价)
系等位同时, 门口系一排台湾杂货, 有阿木自家麻辣酱、拌面同埋台湾特色小食例如太阳饼。每样都好吸引😍,自己都拣咗盒太阳饼。