2013-04-03 174 浏览
复活节连放4日假,本初都谂住去台湾玩反3日,可惜买唔切机票。咪转去澳门影下相,食下野。系中港城BOOK左船飞2.45先上船,当无聊之际,最好揾个地方睇下书打发下时间。沿住电梯上到尝花园,见到一间食台湾小食既"绿野仙踪"环境好清新,休闲,系密集写字楼中心,有一所休闲写意既餐厅出奇咁特别。还掂都未咁上船,食个饭医医肚先。我问服务员有咩好介绍? 点样整?有无折先.......(其实我个人好多野讲,识又问;唔识又要扮识,咁识我既朋友会觉得好烦)服务员话台湾出名系肉燥饭,因为台湾平民食品,所以好有代表性咁就时时但但叫左个猪扒肉燥饭将肉燥捞掍于饭中,食落香口,肉粒松软,猪扒保持肉汁,出奇地好味。同行友人,叫左碟卤水猪颈肉,都算唔错,卤味浓肉质爽,卤味果然系卤味最后,友人再叫一份奶油娃娃菜奶油味香浓,菜将奶油充分吸收,非常之夹。食饱上船,我会都黎

咪转去澳门影下相,食下野。

沿住电梯上到尝花园,见到一间食台湾小食既"绿野仙踪"

还掂都未咁上船,食个饭医医肚先。

我问服务员有咩好介绍? 点样整?有无折先.......

服务员话台湾出名系肉燥饭,因为台湾平民食品,所以好有代表性
咁就时时但但叫左个猪扒肉燥饭
最后,友人再叫一份奶油娃娃菜
奶油味香浓,菜将奶油充分吸收,非常之夹。

食饱上船,我会都黎

2012-03-31