2018-11-22 89 浏览
冬天又系打边炉既日子 不过成日打港式边炉,其实有啲厌所以专登揾左间台湾火锅店 中午同男朋友一人一锅餐厅就喺佐敦地铁站行8分钟其实算系佐敦同尖沙咀中间我哋一点坐低 只得三四台客不过一点半嘅时候已经差唔多坐满我同男朋友分别叫咗酸辣羊肉锅同埋麻辣火锅,两款都有得拣辣度系等待火锅嘅期间,我跟足指引去配搭完美嘅酱料,但系其实火锅汤底味道已经好浓郁,连我平时咁重口味嘅人都冇点过酱料。可能食蕃茄汤底会需要点,冇错,下一次要试蕃茄汤底,哈主要讲返我个麻辣汤底先,材料非常丰富,想知道有啲乜嘢?其实可以睇返餐牌佢已经讲得好清楚。最开心系佢个味道真系好台湾, 一食甜不辣个下,所有喺台湾去旅行嘅回忆都冲返晒上嚟!好烟银好好味。相对于吉野家嘅打边炉, 呢间餐厅嘅火锅味道浓郁好多, 重点系材料好丰富!啲娃娃菜食极都有,仲有𠮶个蜂巢豆腐炸枝竹,吸收晒汤底嘅精华!对于饮品都几有惊喜, 我叫咗珍珠苿香奶绿,其实我唔记得叫少甜,但味道啱啱好,系有质素嘅饮品。美中不足嘅系我叫咗粉丝,点知份量其实系唔够我食,同埋系台湾𠮶只幼粉丝,如果同我一样大食嘅下次记得叫饭~ 忍唔住加配花枝丸埋盐酥鸡
冬天又系打边炉既日子
不过成日打港式边炉,其实有啲厌
所以专登揾左间台湾火锅
中午同男朋友一人一锅
餐厅就喺佐敦地铁站行8分钟
其实算系佐敦同尖沙咀中间
我哋一点坐低 只得三四台客
不过一点半嘅时候已经差唔多坐满

我同男朋友分别叫咗酸辣羊肉锅同埋麻辣火锅,两款都有得拣辣度

忍唔住加配花枝丸埋盐酥鸡