2022-06-26 170 浏览
最钟意就系食台湾嘢但系冇得去台湾旅行唯有喺香港食台湾嘢。难得嚟到北角汇呢个新型广场居然有一间外表几新净嘅台湾食品店,一定要入去试吓。即刻叫咗一个盐酥大鸡扒配拣咗麻辣酱干拌面,佢嘅面质系比较有弹性同埋粗身所以可以沾唔到好多酱料,酱料麻麻辣辣好惹味!鸡扒大大块好有份量!同埋是一个最出名嘅小巷弄红烧牛肉,我哋拣咗配汤面。牛肉汤好香浓,热热辣辣饮落去好舒服同埋觉得汤底配料好足够,然后有埋大大嚿嘅红烧牛肉,食落去味道浓郁而且软糯。叫多一个小食梗系要叫一份麻辣涵猪耳,食落去唔算系太辣,其实啱啱好适合大众嘅口味,豨耳爽脆唔错。我最钟意就系饮珍珠奶茶,今日要试吓芋香珍珠奶茶!食啲辣嘅嘢,饮奶类饮品可以解到辣,珍珠都够咬口,同埋茶味清新。今日喺度食完台湾嘢,令我更加挂住台湾食品呀!希望快啲去到旅行,大家都可以继续食好嘢👏
最钟意就系食台湾嘢但系冇得去台湾旅行唯有喺香港食台湾嘢。