2023-10-19 34 浏览
同屋企人返完教会经开ShoppingMall 见到依间台北栈。餐厅嘅食物选择非常之多元化,menu有好多选择,我哋就一于叫咗嚟试吓!系台湾既味道🇹🇼樱花虾乌醋茄子烹调美味,酸咪咪几开胃,茄子肉煮到腍身,卖相亦吸引。平时都好钟意食台湾香肠,今次呢客三色台湾香肠有台湾特色味道,台湾肠一向偏油腻,适合配酒来吃,不过今次认为不过不失。蒜片炸得干身香脆。大头虾冬阴功牛肉面用既刀削面条份量好多,两个人share人都得,面条口感爽弹,加上秘制冬阴功汤底,辣香惹味。店员介绍系新鲜运港的刀削面,口感特别不同,比一般街上吃的还要厚、烟韧和滑溜,而且份量不少。 系Menu见到呢杯我爱台妹cocktail好过瘾,原来佢以中国普洱茶做base,加埋自家制普洱茶 infused嘅gin,茶味都几香,加上荔枝和柠檬汁嘅配搭,几清新嘅感觉~蜂蜜绿茶饮落好fresh,绿茶味就适中,蜂蜜味就好够。 清爽怡人,静气安心! 🔸整体评价🔸呢间无论食物定饮品都满意,而且价钱其实都唔系算贵。餐厅环境都设有多个打卡位,可以选择坐室内外,就算室内都可以带宠物一齐食架🥰

🔸整体评价🔸