2023-04-02
行经过旺角真系要去呢间台湾食品杂货店睇睇打个圈🤗, 应该都有丰富收获。 边方面积不大, 但系就摆放住好多唔同种类嘅台湾食品, 每一个货架都好似寻宝咁好新奇❤️。泡菜灌汤饺: 台式嘅泡菜会系点嘅味道? 食完之后觉得呢款汤饺更适合香港人口味, 泡菜冇咁辣同埋冇咁咸, 灌汤饺皮入口仍然有弹牙口感🤤, 急冻食品黎讲真系唔做得几好。阿木客家小炒: 小编不嬲都钟意食福建菜, 呢个小菜有建子肉, 豆干,蒜苗,鱿鱼等等惹味材料炒成, 成个包装袋温水坐热就食得🙊, 无论系宵夜或者晚餐加数都系好好选择。凉拌干丝: 入口好爽口弹牙😘, 好似食紧肉丝咁, 估唔到用豆腐干造成嘅面条可以咁好食, 下次再去要大量入货😏。~~~~~~~~😋味道: 8.5/10📸卖相: 8.5/10🛋️环境:8/10💁♂️服务: 8/10💎性价比: 9/10💲人均: 丰俭由人🙊⏪回头率:85%~~~~~📍阿木台湾生活百货旺角白布街8号地舖~~~~~
~~~~~~~~
😋味道: 8.5/10
📸卖相: 8.5/10