呢间台式面店喺中环嘅分店lunch time经常都大排长龙🇹🇼原来近排喺湾仔都开咗间新店,喺正地铁站隔离好方便🚇花雕麻油鸡汤面 $92天气开始凉凉哋💨最啱就食啲滋补嘅汤面,花雕酒以另外一个杯仔分开上🍶可以随意调校酒味浓度,汤入面亦都有红枣、杞子等食材,药材味唔怕好重,容易入口,饮完唔怕口渴😋鸡卷切得几厚身🐔咬落好有满足感,面底用上乌龙面,质感滑溜😙古早卤水拼盘 $78卤水拼盘有齐晒鸡翼、猪耳、牛𦟌同埋卤蛋🤓调味啱啱好唔会好咸,特别推荐猪耳同埋卤牛𦟌👍🏻两样都煮到入晒味同埋好淋,充满胶质😎芋圆仙草冻 $42呢个超级有惊喜😍😍系心目中全港Top 3好食嘅芋圆!一拎上枱嘅时候已经觉得好大碗,芋圆同埋仙草嘅份量比出面甜品店嘅多🤣而且质素唔错,估唔到性价比极高❗️芋圆质感烟韧有咬口,食得出各自嘅芋头番薯味🤩仙草大大件,都系烟烟韧韧咁,淡奶份量好够,每一啖都充满奶香🍼虽然佢嘅配料剩系得红豆,但系反而啱晒我呢啲唔钟意食其他配料食到饱晒嘅人😆

花雕麻油鸡汤面 $92

古早卤水拼盘 $78