2019-03-27 1036 浏览
成日都见啲台茶过江龙乜乜乜,有冇谂过其实本地品牌都有唔少好嘢😏最近响中环发现咗间本地品牌茶饮店,印象几好✨ 叫咗两杯嘢饮同两款小食✨t-parc花花苏打除咗用花蜜加气泡水仲落咗超多食用花,IGable得嚟个花味仲好香唔人工而热带水果茶就好似佢个英文名triple yellow咁用上柠檬/香蕉/菠萝三种黄色生果入茶,再加少量热情果汁调制,话说好少见到用香蕉嚟入茶,感觉新鲜过瘾,而因为有用上新鲜生果而非代用果汁所以个味真实得嚟清新唔会死甜✨至于小食有花蜜鸡翼,有玫瑰蜜同桂花蜜可拣,桂花蜜其实应该会似中式感觉,所以拣咗玫瑰蜜,西式感觉花香浓,令鸡翼感觉冇咁热气😛仲有系必推嘅芝芝心太软,细细粒嘅软心朱古力蛋糕仔,加上芝士奶盖超香口,虽然本身觉得芝士奶盖配饮品系有啲奇怪,但配落甜食度又非常正,咸甜交配觉得过瘾,而且心太软个朱古力味好香,都几推荐呢个🤤最后呢间舖头仲有个好大嘅卖点,就系有·得·坐!虽然只系有坐个位,但饮嘢时有得坐下抖下,响地少人多嘅香港简直系一大福音✨😂