2019-02-03
我谂好多天水围人都帮趁过坤记粥店,因为佢好有特色,可惜佢嘅特色唔系啲粥特别好食,而系店员态度差到难以置信。奈何附近粥店唔多,所以即使帮趁几次都系咁差,都冇办法。先旨声明,态度𠮶度比一星系冇办法之下先比,现实情况应该系负十星。最近帮趁𠮶次系咁多次之中最差嘅。话说有晚家人口痕想食炸两,我就去坤记买外卖。一去到同个收银阿姐话要碗菜干粥同一份炸两,阿姐已经有不满情绪,大喝一声36吖。绝对冇夸张到,佢𠮶种大喝并唔系传统老店𠮶种大声得嚟唔系冇礼貌嘅大喝,而系极不满𠮶种。找钱𠮶阵仲要大大力张啲散银拍落个铁盘仔度。不过讲真,嚟到呢个moment我都冇话特别不满,可能都预咗佢地系咁挂。之后,我份炸两整好咗,我趁包外卖阿姐未放落胶袋,即刻话想落啲酱先(咁系因为之前有次我唔记得落酱,而且佢亦冇比豉油呀盛,变咗好难食。)根住佢居然成盒嘢半掉半「劈」咁「劈」比我,仲要藐嘴藐舌同即刻‘唧’一声。虽然啲嘢食冇跌到周围系,但我当堂都反应唔切。哗!阿姐,我真系想问佢而家系咪落酱得罪你先?再讲,我又唔系话等你包好咗先嚟落酱,照计都冇额外麻烦到佢姐。问心,我绝对唔系超级有礼貌𠮶种,但基本嘢唔该都有讲足。佢居然可以咁样对啲客
奈何附近粥店唔多,所以即使帮趁几次都系咁差,都冇办法。
问心,我绝对唔系超级有礼貌𠮶种,但基本嘢唔该都有讲足。佢居然可以咁样对啲客人。讲真,呢啲系基本尊重嘅问题,佢啲嘢再好食极都唔可以咁样啰,更何况啲食物只系一般般,水准仲要劲飘忽。
总之一句讲唒,不知所谓,一定冇下次。