2020-10-27 871 浏览
平时食开隔离间自助牛排店既,今次唔知撞邪定乜嘢,见佢呢间扒餐有汤有naan有饮品咁就去试下。谂住衰极未好次茶餐厅嘅杂扒餐,点知 畀我遇到有史以来最难食嘅牛扒 我从来都唔写食评嘅 今次真系顶唔顺为咗佢要开个account。 接单𠮶阵时会识得问你要食几多成熟 不过系多余嘅, 我同佢讲要三至五成 佢竟然唔知牛扒系应该咁先好食。个刻我已经心谂有伏。等块扒嘅时间先上一个汤,两块naan同一小块papadum. 块papadum系唯一似样嘅食物,naan系pre packed唔系师傅做嘅,冇乜点烘到,叫做有D暖,汤系冲到好淡嘅罐头汤。有两个sauce比你点,一个应该系 yoghurt mint sauce用黎点papadum不过废嘅,揾D mayonnaise 黎呃你。大兜既系咖喱汁点naan bread,味道叫做分得出唔系中式咖喱,偏淡,食唔到印式用好多香料嘅层次感。到主角出场,第一眼,个心就已经大大个吊字,只可以用一条未扭干嘅旧毛巾去形容呢条野,根本同佢哋相中物1%相似度都无。求其攞条炒菜用嘅肉就叫做牛扒。唔知佢地用咗乜野高超嘅烹饪技术,呢条嘢竟然可以做到食落去又鞋又干不过望落去系湿嘅。最后都系食唔落,净系用naan bread包D跟扒上既生菜丝填一填个肚饿住走。
  • 唔好帮衬