2019-06-16 20 浏览
听讲呢间系好出名嘅马来西亚虾面店,所以就趁星期日放假黎试吓。我哋嗌左个槟城寻味二人套餐,有超多嘢食。自选面食两款,分别嗌咗咖喱喇沙汤底配虾肉鱿鱼河粉,同埋福建卤汤底配海鲜油面。佢嘅喇沙汤底睇落好似好辣,但系食落都唔算好辣,有好香嘅咖喱味,配料都好多。福建卤汤底好特别,份量好多,有多款海鲜。个餐仲包埋马来香炸鸡翼两件同两串马来沙嗲鸡脾肉串,鸡肉嫩滑,香口得黎唔会好热气。四拣一嘅小食,我哋要咗白胡椒肉骨油条,啲汤好清甜,有少少胡椒辣,饮落好舒服。三拣一嘅小食,我哋要咗五香脆炸豆腐豆卜,脆卜卜但系唔会觉得好热气。甜品方面,我地要咗亚参脆多士,一共有三块薄多士,上面有甜甜地、好特别嘅酱。另一款我地就拣咗摩摩喳喳,系热食嘅甜品,有好多好香嘅芋头粒系入面,好香好好食。佢嘅杏仁茶都好香好好饮,值得一试。

佢嘅杏仁茶都好香好好饮,值得一试。