2019-04-15
呢幢大厦好多好味嘅餐厅,所以一到晚饭时间,电梯上去要等五至10分钟!入到Chez Bistro,环境好舒服,餐厅开着轻音乐,头上有吊风扇,带来一点凉风同埋一点情调~餐牌系好简单嘅一页纸Wine list 都系简简单单嘅一张纸,一啲都唔花巧,平实朴素!我地点左两个餐头盘我拣咗海鲜,老公拣咗鸭胸。海鲜拼盘加一杯白酒真系好正拼盘都几丰富㗎每样食材都好新鲜,法国生蚝唔算超级肥美,但味道好鲜甜;牡丹虾刺身最正,啖啖鲜味嘅虾肉!个鸭胸摆得好精美,估唔到前菜嘅伴碟都咁花心思!鸭胸感觉上唔系煮到全熟,中间嘅肉好嫩滑!主菜我哋一人拣咗猪、一人拣咗牛。黑豚盖上肉口感唔错,配埋带少少酸味嘅蛋黄酱感觉唔会好油腻我拣咗黑毛安格斯肉眼扒!我拣左Medium,入面嘅肉真系好粉红肉眼扒嘅肉质几淋,煎得几香,唔错唔错!侍应话和牛肉眼扒会更多脂肪,会多啲入口即溶嘅感觉~甜品我拣咗芒果拿破仑!甜品都整得唔错,酥皮够酥脆,不过我就略嫌custard唔够香甜之后仲有餐饮,成个餐真系好丰富!呢度情调几好,真系好适合庆祝生日/anniversary
餐牌系好简单嘅一页纸
我地点左两个餐
头盘我拣咗海鲜,老公拣咗鸭胸。
海鲜拼盘加一杯白酒真系好正
拼盘都几丰富㗎
个鸭胸摆得好精美,估唔到前菜嘅伴碟都咁花心思!
鸭胸感觉上唔系煮到全熟,中间嘅肉好嫩滑!
主菜我哋一人拣咗猪、一人拣咗牛。
黑豚盖上肉口感唔错,配埋带少少酸味嘅蛋黄酱感觉唔会好油腻
我拣咗黑毛安格斯肉眼扒!
我拣左Medium,入面嘅肉真系好粉红
肉眼扒嘅肉质几淋,煎得几香,唔错唔错!
侍应话和牛肉眼扒会更多脂肪,会多啲入口即溶嘅感觉~
甜品我拣咗芒果拿破仑!
之后仲有餐饮,成个餐真系好丰富!
呢度情调几好,真系好适合庆祝生日/anniversary