2013-04-28 48 浏览
打算揾间静静地嘅地方倾下韩国之旅,看过食评,找上呢间餐厅。门口有点像厨房后门,推门后,地方不能再小。放了4张餐桌,大家背撞背,膝盖撞枱脚。壁上画了一幅清雅的油画,值得一赞。坐下,先看menu : dinner - soup/salad, main course, dessert, tea or coffee (一如menu 所写,绝无加多或减少)。贡即系食乜呢?原来要问waitress 先知 ... 咁点解摆个meaningless 嘅meun呢?讲到食物:mushroom soup - 金宝汤,超咸。个胶碟好大,d 汤浸唔过只匙。点解唔用只细啲嘅碗?起码可以毕到 d 汤。香草parma ham pasta - pasta 小得可怜,得一块硬掘掘嘅pama ham. 香草d 味怪鬼地。laichee cake - 谁然细件d, 成晚最好味系佢。好清新。Tea/coffee - 除了5 款咖啡外,其他饮品要加钱。柠茶/水都要加5 蚊??!!重点系,$163餐饭,女孩子食完都唔饱。题外话,当晚8pm 到达,9pm waitress 话约左pest control, 要9:30pm
打算揾间静静地嘅地方倾下韩国之旅,看过食评,找上呢间餐厅。

讲到食物:

重点系,$163餐饭,女孩子食完都唔饱

题外话,当晚8pm 到达,9pm waitress 话约左pest control, 要9:30pm 埋单。 点解唔一早讲?我地可以选择唔喺度食。结果未开始倾就要转场。

我唔会再帮衬啰!
2013-04-27