2019-06-17
今晚继续同亲戚朋友一齐食饭真系好开心呀!帮佢哋呢d小朋友庆祝系来得更特别。叫咗个猪颈肉配卤蛋饭,佢可以拣蛋之余仲可以拣配涵肉。咁我觉得都有两种肉就好似太多,就拣咗卤蛋。猪颈肉肥瘦均匀配埋卤蛋就完美配合。之后本身叫咗炸虾丸嘅,咁店员就唔小心落错咗,虽然我系想食虾丸多啲,咁但系都唔紧要啦。我就照要咗花枝丸。虽然得三粒但系大大粒。花枝丸都颜色炸出嚟都好靓好吸睛。我中意佢外面个皮几有咬口。之后再点埋佢一d椒盐嘅调味料更加惹味😘再叫埋个大大炸鸡扒系非常之吸睛吸引,香脆炸鸡好似盐酥鸡咁样非常香脆!而且份量都够大,好顶瘾!再叫埋嘢饮先就叫咗胚芽珍珠奶茶。平时通常都系饮珍珠奶茶,但系嚟到呢度想食啲特别啲嘅就饮呢个非常之有营养嘅胚芽珍珠奶茶,佢都几多胚芽好足料,味道配合得好好。另一杯要左芝麻珍珠,芝麻味道香浓,非常足料,淡淡清香芝麻香扑鼻,健康之选!今晚喺呢间铺头入边,融合咗香港台湾同埋巴基斯坦嘅三种情怀来得更加特别。
猪颈肉配卤蛋饭
花枝丸