2020-07-20
朋友w小姐,佢喺社交平台放咗呢个火山排骨,个火山排骨样子,劲震撼,基本上你见到个样就会有兴趣食。之前还未有限聚令,还有得食晚饭嘅时间,就赶紧去试吓呢间餐厅。星期一嘅晚上餐厅,真系人不多,食得都算安心。记得当晚还未有晚饭一定要外卖呢个条例,但系出街食饭嘅人已经唔多。完全谂唔到一日后如果你有兴趣食呢个火山排骨,都要外卖食。又或者有兴趣就下午来食吧。牛油鸡翼,也是不错的,好大只,炸到又香又脆。泰国菜一定要叫冬阴功汤饮,呢度嘅冬阴功只有小嘅选择。冬荫功以碗上,唔会有个煲煲住热辣辣,有好有不好,以我呢个爱我泰国菜嘅人来讲我就觉得麻麻地,始终有个煲滚住嘅话会好饮啲。当然要食点菜,马拉盏炒通菜,通常系泰国菜嘅最佳选择,炒得不错,唔算太辣。主食就选了泰式大虾炒金边粉,绝对非常惊喜,炒金边粉炒得好好,大虾又大只,好出色。饮了九层塔青柠梳打和苏梅岛冰茶,两杯也不错,送呢d泰国野就最好。疫情蔓延时,大家真系唔好出去咁多,在家抗疫。
完全谂唔到一日后如果你有兴趣食呢个火山排骨,都要外卖食。
又或者有兴趣就下午来食吧。
牛油鸡翼,也是不错的,好大只,炸到又香又脆。
泰国菜一定要叫冬阴功汤饮,呢度嘅冬阴功只有小嘅选择。
疫情蔓延时,大家真系唔好出去咁多,在家抗疫。