2019-03-10
今日男朋友大晒,同佢去左南丰纱厂行下就顺势喺荃湾揾佢喜欢食嘅汉堡包店。每次经过佢都话想食,因为俾佢店面装修吸引左,而今次终于食啦。舖仔细细,而且都几逼夹下,真系肥啲都入唔到嚟,但系佢嘅布置真系好90年代,而且会一路播住英文歌,有种怀旧美国风,其实几好feel。入面得三张枱,而台台櫈櫈都系好迷你,张台仔放左两个餐就岩岩好,想叫多个小食都冇位放。男朋友嗌左个季节限定嘅牛堡,再upgrade做餐,会有粗身薯条同饮品,而饮品再加钱可以upgarde做手工啤。佢个牛堡好juicy,个包包又够松软,好足料,薯条又热辣辣外脆内软,连我对汉堡兴趣一般都觉得好食。而佢个手工啤更加冇得弹👍🏼麦味足但又唔会话苦到接受唔到。而我自己就为左食烧菠萝而嗌左个豚肉堡,说真的有点失望,我以为系猪扒,但原来系薄切猪肉,所以有啲干,但好彩菠萝够甜够多汁,所以都唔会话搞到个包干憎憎。我自己嗌左杯水果茶,但水果茶太淡,得个甜甜地,冇预期中嘅酸酸甜甜,所以都系一般,男朋友话肉茶记冇乜味嘅冻柠茶🤣然后职员态度好好,食完会送埋你出门口,帮你开门再提你带齐嘢,我觉得好窝心,因为喺香港食饭好少会有职员帮你开门送你,重点系佢系小店,得两
然后职员态度好好,食完会送埋你出门口,帮你开门再提你带齐嘢,我觉得好窝心,因为喺香港食饭好少会有职员帮你开门送你,重点系佢系小店,得两个职员做嘢,忙紧整餐同出餐仲要特登抽时间送客,呢样系我觉得难得嘅人情味。