2015-01-24
终于有机会可以吃到星期一至五的午餐套餐,因平日午餐时段不设加一,每人可以悭到十元八块。当日全店侍应是韩国人,点菜的话要用手指指或英语。我们共点了三个套餐:烧烤牛肋骨连新鲜蔬菜$98、烧烤猪排骨连新鲜蔬菜$88、辣豆腐汤饭(忘记左约$65左右),当然仲有五小碟前菜。辣泡菜很新鲜,好似自家制咁,唔会太辣也唔会太酸,我们也添左两次泡菜。烧烤牛肋骨和猪排骨已经系厨房煮熟,再用鐡版上菜。个人认为牛肋骨味道刚好,带有点点甜味同肉腍。如果啲牛肋骨可以煮得生啲就最好。虽然话系烧烤猪排骨,但一旧骨也没有,啲肉质咬落去很爽,就好似吃猪颈肉一样爽口,味道也是带甜甜的。另提,猪皮只有一小片,稍不留神以为系猪脂肪不吃。一大盘新鲜蔬菜,👀肉眼睇黎落去十分翠绿,咬落去 chop chop 声,用黎包住啲肉加烧烤酱食一啲都唔觉油腻,吃完都无咁有罪恶感😆烧烤套餐包括:白饭,新鲜蔬菜,海带汤,前菜。呢个价钱同份量都几抵食,要encore。👍👍辣豆腐汤有豆腐,鱿鱼,菜,鸡蛋。汤很热,也不太辣,连白饭一起吃很饱肚。味道尚可,但唔需要encore。整体份量足,服务员态度良好!
当日全店侍应是韩国人,点菜的话要用手指指或英语。
整体份量足,服务员态度良好!