2017-08-01 1046 浏览
知道太子附近有间餐厅,第一次听到餐厅只有6个位,想食都未必食到,都几矜贵,所以老公话同我book 位试一试,好彩book到我地去到,啱啱就有几个人食完,我地可以直入坐左最入既位,之后见到有人无book枱问有无位,但听到今晚full哂全场6个位都系bar 枱加高櫈,坐落感觉都唔算迫,枱下有挂钩可以挂袋,仲可以睇住厨师下厨,感觉新奇主菜menu唔系好多款,我地好容易拣到要左一个烧美国安格斯肉眼扒配薯蓉,另一个香烤银鳕鱼,但唔系套餐黎,我地加左一份$48拣两款前菜:日本带子翠玉冷面& 炸莫萨里拉芝士,同埋伯爵茶但西餐加前菜无面包无餐汤,我地感觉唔系好惯两款前菜都系用小杯装 ,带子表面略煎,生熟口感正,底下的翠绿拉面系绿色,拉面爽口弹牙无比,系非一般拉面口感炸莫萨里拉芝士,波波球内里塞满芝士,轻易做到拉丝,芝士味几浓由于只有一位厨师,但要煮哂6位客人食物,食客真系要好有耐性,虽然等主菜等左半个钟先上,但我地边倾偈边玩下电话,感觉都唔系好耐香烤银鳕鱼配香橙酱,卖相精美,配菜摆盘精美,包括红菜头粒,橙肉,虫草花,有中西合壁既感觉银鳕鱼味觉道唔错,口感嫩滑,油分香,但份量唔多,如果有多d配菜会好d另

主菜menu唔系好多款,我地好容易拣到

但西餐加前菜无面包无餐汤,我地感觉唔系好惯
伯爵茶

日本带子翠玉冷面

炸莫萨里拉芝士

香烤银鳕鱼配香橙酱

另一个主菜烧美国安格斯肉眼扒配薯蓉,同银鳕鱼差唔多时间黎,份量都几大,我地要5成熟,肉眼扒都唔会渗好多血出黎,半生熟既肉眼扒肉质软腍,口感唔错,牛味几浓,可以配柠檬洋葱酱食,呢个酱味道几特别,可以提升肉眼扒的肉味
烧美国安格斯肉眼扒配薯蓉

虽然食物味道唔错,厨师亦好用心烹调食物,但对住厨师下厨,即使开左抽油烟机,油烟味都几大
日本带子翠玉冷面
炸莫萨里拉芝士