2023-02-07
自从疫情之后香港多咗好多主要做外卖嘅餐厅,但其实喺台湾好耐之前就已经好兴食铁路便当🍱而呢间台式便当店喺香港开咗之后一直好多人帮衬🥰仲开咗好多分店~堂食同外卖店都有😗呢日谂唔到食咩,就决定喺附近买呢间嘅外卖返屋企😋隔咗差唔多半个钟都仲热辣辣🥰🌟士林盐酥大鸡腿便当套餐🍗 $68 (4/5)呢个鸡腿好大只!😈😍炸皮好薄好脆,咸度适中,好惹味🥰而且肉质好嫩滑同好juicy😚便当里面仲有台湾肠、杂菜同粟米等,好丰富好满足✨🌟逢甲香烤猪软骨手工汤面套餐 $78 (3.5/5)猪软骨份量都算多,而且分开装,令佢唔会俾汤浸住👍🏻食落好入味,软骨部分好淋,有浆口嘅感觉😍手工汤面较软身,连汤一齐食都几夹💛🌟怀念盐酥鸡 跟餐+$14 (3.5/5)跟餐加钱就有小食🤤$14就有一兜盐酥鸡都几抵😌份量都唔少,而且大大粒😚🌟梅香脆地瓜 跟餐+$14 (3.75/5)呢个地瓜都好食😋😋外脆内软,而且蕃薯好甜😙配合梅香粉咸甜咸甜咁好满足❣️🌟芙香苹果茶 (4/5)呢个饮落个味好似平时饮开嘅苹果绿茶🤣❤️好香苹果味,好fresh✨🌟栀子花绿茶 (3.5/5)绿茶味都好香浓,仲会回甘,解腻一流👍🏻总括嚟讲呢间便当店性价比高,
🌟士林盐酥大鸡腿便当套餐🍗 $68 (4/5)
🌟逢甲香烤猪软骨手工汤面套餐 $78 (3.5/5)
🌟怀念盐酥鸡 跟餐+$14 (3.5/5)
🌟梅香脆地瓜 跟餐+$14 (3.75/5)
🌟芙香苹果茶 (4/5)
🌟栀子花绿茶 (3.5/5)
绿茶味都好香浓,仲会回甘,解腻一流👍🏻
总括嚟讲呢间便当店性价比高,仲要大大份,单叫便当最平50几蚊就食到😎而且食物质素都唔错💛推介大家试呀~
加一服务费:❎
回头率:❤️❤️❤️❤️ (5个❤️为满分)
📍地址:小胖台湾便当 (观塘)
观塘开源道63号福昌大厦地下A11号舖