🍽️ 每逢行过呢间店,成日都系人头涌涌,今日终于有机会试吓佢哋嘅手艺。首先,佢哋个黄金拿破仑真系卖相劲吸引,一上桌就闪闪发光,顶部嘅酥皮似金砖咁诱人。一啖咬落去,口感够哂层次,香脆得嚟又唔会太硬,中间夹著滑溜溜嘅忌廉,同甜而不腻嘅芒果酱,想像都流口水😋。点解我要提呢个黄金拿破仑?因为佢真系做到外酥内软,甜中带点清新嘅芒果味,食完仲留有回甘,喺平常食过嘅拿破仑中绝对打得出名堂。至于另一道菜式——雪耳莲子炖汤,各位睇我嘅食评应该都知,我系一个讲究原味嘅人。佢哋呢个炖汤,简直就系单纯同纯粹嘅代表,饮落温暖而且提神,真系好适合嚟一碗为自己暖笠笠,解解油腻。总之,呢间店嘅食物有惊喜,有情调,又唔会太贵气,感觉好接地气。无论系想饱腹还是想叹小食,都可以嚟呢度扫下货,朋友间小聚或者一家人嚟食饭都非常合适。🍜🥮💯