2020-03-25 737 浏览
环境坐位正常,干净,服务员态度正常,有礼貌暂时各位都系唔好外出去旅行,由于冇得外出,咁就睇下我既食评当食左啦!🤣台湾刈包包上枱时外表就平平无奇,食落的确唔错,个包热辣辣够软身又唔厚,厚切猪腩肉用秘制卤肉汁卤过可以降低油腻感觉,加埋大葱同菜更加清新,口感一流既中式汉堡包🍔炸软壳蟹🦀🦀外脆内软,蟹味浓郁,蟹肉仲好新鲜,虽然份量唔多,作为小食就啱啱好啦!蚵仔煎鸡蛋滑,蚵仔份量多,几乎每一啖都食到,配合香葱同酱汁,唔太咸,味道啱啱好,好有台湾夜市风味干贝樱花虾糯米饭荷叶包裹糯米饭同樱花虾蒸,应有既水份唔会流失,樱花虾有少少微甜,配合埋糯米饭一齐食就算食得多都冇滞感,加埋粒干见食饭前切碎捞匀,可令口感提升椒麻鸡扒鸡扒外皮香脆,鸡扒偏薄少咗啲肉汁,个酱汁几特别,酸酸地,有好轻微嘅辣,鸡扒同个酱汁配合一齐入口都唔太差,个人就唔系好钟意依个酱汁嘅味道。台湾香肠台湾香肠我超有研究,依间超级正,每一片肠配合蒜头一齐食令到味道增加,红色香味较浓,黑色肉汁较多,唔加蒜头都好好食豆酱炒鲜蚵蚵仔份量多,有青黄红椒粒,配合埋豆豉,令整体入口好鲜甜,小小咸再加埋豆豉嘅香,送饭一流新竹炒米粉有肉同菜丝,米粉炒得比较干身
环境坐位正常,干净,服务员态度正常,有礼貌

台湾刈包

炸软壳蟹🦀🦀

蚵仔煎

干贝樱花虾糯米饭

椒麻鸡扒

台湾香肠

豆酱炒鲜蚵

新竹炒米粉
有肉同菜丝,米粉炒得比较干身又唔多油,够香但唔够咸,所以我捞埋豆酱炒鲜蚵一齐食,新竹米粉够幼滑加埋蚵仔香,肉丝同海鲜就更正

卤水牛三宝
内有牛腱,牛筋,金钱肚同白萝卜,牛腱同金钱肚炆得唔够淋,如果炆长啲时间就更好,不过牛筋够弹牙,大大嚿之余仲好滑,白萝卜就吸收汤汁精华,处理得唔错,汤底有牛味仲甜甜地又够浓

最后梗系仲有甜品啦!
紫薯奶霜
如果钟意紫薯既真系要试吓,紫薯好大旧,加埋个薄冰底,面头有奶霜再加埋焦糖酱,本身唔太甜嘅紫薯配合一齐食原美,甜得来唔会太腻的确系一个唔错既甜品