2016-05-26
Blue Monday放工同女友去食韩烧,一扫闷气!我地黎到尖沙咀金马伦道既太兴广场食炑八地铁B出口行2分钟左右就到,好方便原来"炑八"系由韩文发音而来,韩文发音系meokbang,系韩国local人流行俚语,有”吃货”既意思 &"大家一起齐吃肉畅饮,享受愉快时光" 既意思! 所以话,其实韩烧真系好适合一班friend 烧下食物chi-chat一番!今次同女友2 世界,下次再同班friend黎大食一餐!呢份薄切五花腩一上台,女友忍唔住哗一声 ! 卖相又靓又大碟!烧出黎既味好香,略有点oily,但肉质鲜嫩,好味 !食店既员工好helpful,会帮手烤肉 !其实食韩烧,我地比较prefer自己手动,不过有店员帮下手剪剪烧烧都唔错 !试左呢杯新出既青苹果梳打$32,味道有D似波子汽水,带D青苹果酸味!Blue Monday饮啱晒,够refreshing!炑八有唔少款式既韩国酱汁,味道唔错! 亦有蔬菜沙律帮食客解油腻Overall价钱唔贵,食物OK,服务周到!
今次同女友2 世界,下次再同班friend黎大食一餐! 呢份薄切五花腩一上台,女友忍唔住哗一声 ! 卖相又靓又大碟!
烧出黎既味好香,略有点oily,但肉质鲜嫩,好味 ! 食店既员工好helpful,会帮手烤肉 !
其实食韩烧,我地比较prefer自己手动,不过有店员帮下手剪剪烧烧都唔错 ! 试左呢杯新出既青苹果梳打$32,味道有D似波子汽水,带D青苹果酸味!
Blue Monday饮啱晒,够refreshing!
Overall价钱唔贵,食物OK,服务周到!