2018-10-08
既然咁多人食饭又咁难得,当然要揾返间好野黎食啦。佢地最钟意试新野,听闻附近开左间新餐厅,就一于黎试下。打边炉当然最紧要汤底啦,我地韩式大酱汤底,食指大动,汤料丰富,主要用大豆又有营养,味道甜美用黎做汤底简直一流。不得不提系我地想试韩牛,就叫左1++韩牛,牛肉雪花纹理鲜明,相当新鲜红润,非常鲜甜牛肉味,肥瘦适中,衬上鸡汤底就真系一绝,韩牛质素确系高,说得上是最适合打边炉。另外仲有特级美国牛肉,肉质嫩滑,牛肉味唔错,重点系任叫放题,而且仲有西班牙黑毛猪,肉质够晒滑,唔怕食少许脂肪就真系唔怕叫,因为口感系非常滑溜架。除左打边炉仲有韩式炸鸡拼盘,仲有原味同辣味添,估唔到佢地做炸鸡都唔错,鸡肉嫩滑,外皮够晒脆口。仲有系黑糖水果茶,用黎衬打边炉简直一流,黑糖有益之外,味道唔会太甜,水果口味相当新鲜,正好抵消炸鸡既热气。