2024-09-24
今晚订咗百城大厦入面嘅和牛烧肉一郎日本烧烤放题餐厅,准备同老婆好好庆祝我哋结婚10周年纪念。呢间餐厅我系第一次嚟,店内仲几宽阔,目测应该可以坐200人左右,装潢唔错,仲有几只1:1和牛摆设。决定嚟一份SET F,包含咗黑毛和牛六款,一口气可以尝试到肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋条。另外仲有我最期待嘅极上夏多布里昂,肉质好软滑,脂肪均匀,入口唔会觉得油腻。好多人成日唔知,其实呢个系菲力嘅中心部位,由于系特别部位,所以呢种高档食材都系极稀少🥓除咗牛肉唔同部位,套餐仲包括咗海鲜,有味醂鱼干、原只鱿鱼筒、甲罗烧同埋青口。整组套餐除咗视觉效果好靓,食材品质更加系一流。老婆大爱黑毛和牛六款,而我当然系沉浸喺极上夏多布里昂嘅美味中。两公婆一致同意海鲜都好鲜甜。而且仲可以任饮清酒!一边饮住清酒,回味住呢啲美味,小俩口一齐品尝同评论,简单嘅幸福就系咁样啦。