2021-04-10
吃到好赶,吃完胃痛😣半个钟唔够,就赶你走😑建议吃呢间,要8点前去!!星期五晚8点零去攞飞等位!9点前入坐!拿拿临画咗几款想试嘅先~由于蟹、乳鸽、鸭舌都需要带上手套吃,比较麻烦/需时。乳鸽都未开始吃,就同我哋讲last order了,望一望时间9点3都未够。当时只吃了蟹同3款拼盘小食,其他耶食都仲未上。就拎张单同卡机过嚟叫我哋埋数先。。一埋完就同我哋讲,唔好意思!我哋要收啦😑然后就开行个冷气,吹正头顶个只😑d乳鸽,点心乜都吹到冻晒其实我哋都唔想话阻人收工,既然甘早收就唔好放客入嚟,坐低又唔够时间吃,或者入坐前讲定卑我哋有个选择嘛😑😑埋完单先讲,嗌左甘多耶食想取消咁d又唔得😤相信唔系甘赶嘅话,d耶食会整得再好吃d🙄小聚拼盘点了冰镇秋葵、酱汁鸭舌、沙姜猪手三款都好好味!!秋葵清爽惹味😋同个酱汁非常之夹鸭舌辣辣哋又几过瘾!个猪手不得了,爽口弹牙!好吃到朋友即刻再单点咗份陈酿醉蟹非常重酒香味,反而觉得太过浓味,确系小小一只也是值得试上一试的!常餐最抵食之选,没想像中迷你🤓都有常10小只,味道也不错!同时又系清淡之选啊好失望鲍鱼酥唔酥鲍鱼就尚可,个饼底硬到乜甘非常可爱嘅非常山竹!可惜吃个时已经冻晒
相信唔系甘赶嘅话,d耶食会整得再好吃d🙄
小聚拼盘(任选3款)
沙姜猪手
陈酿醉蟹(一只)
迷你馄饨
焗鲍鱼酥(1件)
好失望鲍鱼酥唔酥鲍鱼就尚可,个饼底硬到乜甘
非常山竹
非常可爱嘅非常山竹!可惜吃个时已经冻晒,无甘好吃lu。。但外皮仍然脆口内里蟹肉弹牙下次吃会再嗌嚟试试!
沙田乳鸽(一只)
估你唔到啊又几好吃,一d都唔普通啊鸽皮香口惹味🤤鸽肉嫩滑多汁等我下次试埋麻辣味好无吃先~
今日甘啱仲有沙田乳鸽买一送一优惠$39有两只!
冬阴功海鲜刀削面
呢兜耶,只有一个字形容,就系酸!超级酸😣酸到乜味都试唔到了,甘酸但只虾就乜味都无🤷🏻♀️入面八爪鱼亦唔太新鲜。又系又赶又狼狈嘅过程吃佢,乜都唔好吃了
红菜头鲜果茶
大大一杯鲜果茶,唔太甜,啱晒饮开微糖嘅我
猫山王榴梿糯米糍
猫山雪糍
呢个猫山雪糍,个糯米糍皮有别于平时吃开个d,平时吃开个d较厚身烟韧!呢个糯米皮5合格够晒簿但无口感唔弹牙,一拎上手就烂🥴造型亦唔掂,整得兔兔好核突样衰🙈,我已经尽力影佢最靓个面出嚟🥲好在榴梿嘅香味够晒愈疗拉翻少少分。