2024-06-07
平日行过红磡间超人,见佢排队人龙好长。佢嘅生炒排骨望到都见脆卜卜,仲要用新鲜菠萝。可惜唔近屋企,所以咁耐都无机会试下。有日行过油麻地,见到佢另一间分店。虽然见佢午饭时间无咩人排,但谂住佢成条街已有三间两𩠌饭,其中一间仲要系两𩠌饭名店权发,人流被摊分都好正常。入到去,见过西柠鸡有食评大力推介,所以就叫咗西柠鸡,生炒骨同西兰花虾仁。论服务,佢哋嘅𢳂𩠌专员姐姐,态度系好过权发嘅。最少唔会闹客先。论份量,佢真系大件夹抵食。我呢份已系少饭,如果正常份量真系够二人份。西兰花虾仁 - 味道比权发好,但虾就比权发细。西柠鸡 - 粉好厚, 献汁太过酸,唔掂生炒骨 - 同红磡比,呢个食唔到其他配菜,更加唔好讲新鲜菠萝。仲要比得上学校/医院canteen嘅颓饭Conclusion, 呢间试一次就够。我只会比多次机会红磡分店
论服务,佢哋嘅𢳂𩠌专员姐姐,态度系好过权发嘅。
最少唔会闹客先。
西兰花虾仁 - 味道比权发好,但虾就比权发细。
西柠鸡 - 粉好厚, 献汁太过酸,唔掂