2016-07-13 604 浏览
同朋友打算行去大窝口既时候系天桥上望落咖啡赏馆,见到竟然唔使等位,我地一致咁即刻走落去饮杯野食个cake先!!其实以前经过都有外卖过佢d野饮,觉得几好饮所以每次行过都会望下有冇位,想试埋个蛋糕。去到坐系室外位置,店员对客人到来基乎没什么反应,其中一店员比个餐牌我地,不发一言又走了入店内。我们拣好后朋友走入店order,哈哈,入面既店员情况都一样系发呆。美式咖啡(冻) - 饮落去酸味比较突出,ok既!抹茶拿铁(冻) - 用抹茶粉加奶,没有加糖水,绝对系饮到好浓既抹茶味,但同想像中的味道有d出入。伯爵芝士蛋糕 - 消化饼底我钟意,伯爵茶味不太出,不过蛋糕既口感良好,整体上系好食!

美式咖啡(冻) - 饮落去酸味比较突出,ok既!
冻美式咖啡
冻抹茶拿铁
伯爵茶芝士蛋糕
题外话/补充资料: 最后发生小插曲,朋友入店内埋单既时候,店员拎张折枱出外面,随后两秒后面个张摆系度既折枱拍一声跌落地,咁岩拍左落去朋友既脚踭,店员一如以往地呆,过左十秒左右个位拎张枱出去既店员终于过黎问有冇事同埋讲唔好意思,拎左D冰比朋友敷。 其实做饮食业,除左员工安全,店舖既安全亦都好重要,试想下如果受伤既系小朋友件事可能会严重得多。 咖啡赏馆对咖啡既热诚有100分,但咖啡同食品以外既野,相信要努力改善。
2016-07-10