2006-01-08
7/1 8pm补祝兄长生日,同家人一行6人订左8点食晚饭,食肆环境中式得黎带点hip,茶壶用花茶茶壶,底下用小洋烛heat住,侍应帮我地用布盖住衣物,够晒caring!菜单方面有套餐供应,但吾多啱我地口味,所以散叫.我地叫左担担面$28---一般,有花生香但味道不够突出,面条口感一般.虾肉煨面$28---自己一向对煨面好感有限,但家人觉得不俗.小笼包$38/6只---皮薄但似乎蒸过火,猪肉饺虽有鲜味但汤不够清.韭黄鳝糊$70=银丝卷$1x---份量吾少,不过咸,味道不错!配银丝卷食一向以不二之选!火瞳云吞鸡$98---本想叫砂锅云吞鸡,但侍应推介呢款,分别系呢款只鸡起左皮,而且鸡肉相当嫩滑!金华火腿+云吞+清而浓既鸡汤,值得一试!东坡肉$40/件---份量的骰,自己亦吾好,但家人亦赞好!菜肉云吞$3x---合格!肉馅够鲜,汤底一般.濶佬炒饭$40---即瑶柱旦白炒饭,饭粒有嚼劲,但炒得不够干身.三不加,埋单$430.recommended!!!
菜单方面有套餐供应,但吾多啱我地口味,所以散叫.我地叫左
东坡肉$40/件---份量的骰,自己亦吾好,但家人亦赞好!
菜肉云吞$3x---合格!肉馅够鲜,汤底一般.
三不加,埋单$430.
recommended!!!