2020-10-21
又系食饭嘅时候,响荃湾绿杨坊嘅美心皇宫。座位算系宽敞,楼底高、光猛,环境都叫做唔错。浓汤肘子花胶扒,望落Menu就被呢道菜吸引,上到嚟都好靓,浓汤鸡热住的,花胶都好大块,但系见到上面仲有好多黑色嘅一粒粒同埋比较腥。就系因为洗得唔干净。如果唔系呢道菜应该几好食。乳猪叉烧都唔错,由于我哋比较早到,乳猪要烧,所以呢碟𩠌都等咗比较耐先出,叉烧肥瘦均称,乳猪就冇乜多余嘅脂肪。油浸蓝鳕鱼其实我唔系好知蓝鳕鱼系啲乜嘢野,我本身系期望油脂比较丰富嘅,但系点讲呢条鱼唔系好似想去品种。味道都唔错,不过以油浸来讲佢嘅油温应该高咗一d,所以似系炸,而鱼肉又真系唔够滑。沙姜煎焗鸡,砂姜同鸡嘅调味唔会死错人,煎左嘅鸡就会好香口,但系由于佢唔系用新鲜鸡,冇乜鸡味,相对调味就要增加,所以呢道菜我嘅评价系麻麻。
油浸蓝鳕鱼