2021-07-22
好耐冇见朋友们,星期日下午茶一聚。一人$258。松露朱古力蛋糕,好浓厚。以为佢系芝士挞,其实系白朱古力挞嚟㗎,朋友话唔太漏仲有啲柠檬味添。呢间餐厅同彼得兔合作,有造型甜品。来到重头戏海鲜,有虾、面包蟹、青口、生蚝。面包蟹盖唔系好多,我主要食肉,表现不俗,蟹肉都重味嘅。青口正常。朋友话生蚝不错。我除咗海鲜最紧张就系甜品。班兰蛋糕正常,两款芝士饼我都食好多,个杏仁挞就好一般,我唔识欣赏。甜品同水果放埋一边,主食放中间。有八款movenpick,士多啤梨有果肉好正,但整体都太甜喇,食到一半开始系咁饮水。重量级推介!呢个应该系烧牛舌。本身喺角落头我见冇乜人拎,以为唔太好食,所以净系拎咗一条,惊佢好靭。点知一食发觉原来超级松化,又重牛味,我净系食过超市切片爽口牛舌,觉得呢个惊为天人呀,所以一个人大概食咗十条!朋友见我拎咁多又试下,都话好正。同佢一齐嘅烧猪肉就相当正常。连粒士多啤梨都有糖衣包住扮萝卜,好得意!啲甜品好可爱呀,但因为太饱同埋好似大多都系朱古力,所以我就冇食啦。
一人$258。
松露朱古力蛋糕,好浓厚。
呢间餐厅同彼得兔合作,有造型甜品。
甜品同水果放埋一边,主食放中间。
连粒士多啤梨都有糖衣包住扮萝卜,好得意!