2016-02-29
毕业后咁耐,终于可以同同学仔聚下旧。放题比人既感觉一向咩都有得食,岩哂我地,咩都想试一餐。朋友介绍下黎左呢间,一上黎吓一跳,因为有好多人排队等。好彩有订位,仲加左个升级体验。 两个人,张枱就唔可以期望太大,但装修都唔错。门口用算盘分隔,好特别,可能系风水阵,赚晒你啲钱(笑喊)。头盘系明太子沙律,面头就系明太子,味道好特别。出面食都系用芝麻酱,沙律酱,明太子就唔系周围有,新鲜之选。黎到就不防试下啦!之后就当然叫左啲鱼生,三文鱼、吞拿鱼、赤虾,入口鲜甜就基本功。特别系呢度有剑鱼腩,出面都唔觉有。腩唔太肥,肉质比吞拿鱼爽,又唔会鞋,点都要试下。因为我地有订位,所以就有”五行寿司”送上~ 有订位又或者够四个人就会送架,作为精明既消费者要记得订位!!五行寿司既卖相好精致,同时亦具有内在美。五款都好好食!!!最特别既系虾芒果寿司,两者好夹。而另一个注目点系啲芝麻,好香口!升级体验仲可以试和牛寿司,唔洗担心生牛肉会腥,入口鲜嫰,正。除左可以食和牛,仲有得叫生蚝,大大粒一口一杯,够晒肥美,仲有海胆寿司,都几新鲜,净系食呢几样都抵哂。呢个串烧帆立贝就不得了,个汁好正,甜甜哋,又令帆立贝唔会好dry,我哋