2023-12-09
早两日出旺角,心思思想去老麦食一桶鸡,挑战自己食力,但未挑战之前,先要挑战自己财力,望一望手机个Apps,原来无咗$1汽水优惠,一桶6件炸鸡,一般都要$90,加埋杯中汽水$15.5,埋单要$105.5,完全唔值,于是退而求其次,拣咗我都想试嘅爆脆鸡腿包系列套餐配阿华田批,用Apps减$3,加烟肉多$2,配大大啖套餐再加$9,一轮计算后,实付$63。套餐包括烟肉爆脆鸡腿包一个大薯条一包配shake shake 调味粉一包,我拣咗韩式泡菜味阿华田批一个蜜瓜杂果宾治一杯一场嚟到,梗系要用埋佢嘅送餐服务啦!个餐几分钟嚟到,可能畀位靓姐姐吸引到,突然唔记得有调味粉,当佢问我仲有咩需要嘅时候,就好惯性咁叫佢畀多几包茄汁我,佢亦好友善咁转头再畀咗3包茄汁我,唔会因为套餐已经有调味粉而拒绝我呢个要求,或者话返我,换转茶记嘅话,我相信我一定会畀伙记话。到我回神后,发觉佢畀咗包紫菜调味粉畀我,而唔系我想试嘅泡菜味调味粉,但想再揾返送餐嚟嘅姐姐已经见唔到佢,就见附近著制服嘅阿婶换返包调味粉畀我。好嘞心,惯例手机食完到我食,个泡菜调味粉绝对有惊喜,我敢讲系目前推出咗咁多款调味粉中最好食嘅一款味道,有啲酸味,有
套餐包括
烟肉爆脆鸡腿包一个
阿华田批一个
蜜瓜杂果宾治一杯
一场嚟到,梗系要用埋佢嘅送餐服务啦!
好嘞心,惯例手机食完到我食,个泡菜调味粉绝对有惊喜,我敢讲系目前推出咗咁多款调味粉中最好食嘅一款味道,有啲酸味,有啲辣味,但又唔会过酸或者过辣,亦改善咗之前调味粉非常黐手嘅问题,唔经唔觉就成包薯条清空哂。
个包亦好好食,之前食过无加烟肉嘅爆脆鸡腿包,但加咗烟肉就更好食,沙律酱好多,成个包系集脆、软、酸、咸、爽于一包,但又唔会过份,味道恰到好处,非常好食。
阿华田批无惊喜,而且唔系我飞佛,无奈如果我唔连呢个批嘅话,就食唔到烟肉爆脆鸡腿包,于是焗要。
蜜瓜杂果宾治,只有蜜瓜味糖浆而无蜜瓜,杂果亦只系几粒罐头有椰果嘅杂果,贪新鲜如我咁,一试无妨。
呢间老麦嘅员工服务亦相当好,我之前都帮衬过一次,服务都系一样咁好,再者,餐厅位置有一半都系玻璃窗口位,可以望下街景放空,$63一个餐,加埋街景同服务,起旺角区,最低限度系合理之选。