疫情最近又严重左,又回到work from home的日子,lunch通常做到唔停手就会用app叫外卖。今日亦都唔例外。老公建议试下西九food court 个间拉面店—营业部,佢D拉面大约50几蚊左右💪🏻我地叫左叉烧乌冬、饺子拉面🥟(2个面都系配猪骨汤底)同埋章鱼小丸子。D野食都几快到,不过D汤漏晒出嚟, 小心翼翼咁拎左佢出嚟。2碗面其实唔系咁大份,乌冬口感岩岩好,唔会太淋,不过佢亦都唔系弹牙烟un个类。叉烧都几淋唔鞋口,不过味道一般般冇咩特别😂而我个饺子拉面D面身系幼身个款,同样有好多配菜,加埋芽菜好爽口,不过面质又系冇咩特别,个炸饺子又系普普通通个D🧐我地仲叫左入章鱼小丸子,不过就差紧D,咬落去成口都系粉,章鱼要慢慢咀嚼先食到,好细粒章鱼又冇乜其他材料,不值HKD 25。😑Overall 唔算特别好味但系又可以填饱个肚,但系佢既存在感系我外卖个List 度都偏低。
2020-12-03
外卖送餐