2023-10-06
今日去旺角行街,夜晚拣咗嚟呢一间吉列牛专门店食饭,叫咗佢最招牌嘅套餐同埋小食,有齐吉列牛定食,咖哩忌廉乌冬,仲有两杯汽水,可以加钱变成特饮:吉列牛定食定食好丰富应有尽有,前菜就有胡麻酱蕃茄仔同埋滑豆腐,仲有我最爱嘅面豉汤。白饭上面铺有饭素,仲有两个酱汁有和风酱汁同埋芥末酱。吉列牛有好多件,放上迷你烧炉上面,热一热做到半生熟嘅效果 。牛味浓又够软淋,出面嘅吉列皮亦都够香脆 超级满足咖哩忌廉鸡肉乌冬买相好好,打卡一流,乌冬上面嘅忌廉铺得好满,白雪雪好似雪山咁样。捞起入面嘅乌冬 ,每一条都挂满咖哩汁, 仲有件件鸡肉,鸡肉嫩滑,咖哩汁好入味, 整体好惹味滋味单骨鸡翼我最爱食单骨鸡翼,因为比较容易食,鸡翼上面铺满滋味粉,有啲似芝士粉再加埋微微嘅辣粉,好惹味而且鸡肉好juicy有汁紫薯latte 嚟到系梦幻嘅紫色,上面有cream,饮落紫薯味超香浓,钟意紫薯嘅一定唔可以放过韩国柚子蜜 唔会太甜,食到粒粒柚子肉,好解腻
吉列牛定食
咖哩忌廉鸡肉乌冬
滋味单骨鸡翼
紫薯latte
韩国柚子蜜
唔会太甜,食到粒粒柚子肉,好解腻