临飞日本之前走一转吉列牛忌廉乌冬专门店食返餐韩国野先。吉列牛其实系来自韩国嘅菜式,呢度除左吉列牛,忌廉乌冬都系招牌菜式,其他地方都少有得食。呢度落单用QR code,餐牌分几大类,有主食,套餐,釜饭,涮涮锅,小食同饮品。例牌叫个招牌吉列牛定食,价钱$256另加一,无加价,我见好多人都叫呢个餐。吉列牛定食吉列牛一大块已经切成10件好容易食,外皮炸得香脆,牛肉入面大概三成熟,然后自己喺枱上个炉仔烧到自己钟意嘅熟度。我钟意佢外脆内嫩既口感,如果烧熟d牛肉更嫩口,牛味都唔错。跟牛酱汁有3款,分别系蒜蓉mayo,甜酸烧肉汁同日式芥末,我就钟意蒜蓉mayo,令口感更滑溜。伴碟有胡麻酱梛菜丝沙律,其他蔬菜都有胡麻酱车厘茄同胡麻酱豆腐,真系胡麻酱粉丝天堂。跟餐白饭大大碗,上面撒满饭素,仲有一碗热辣辣味噌汤,入面充满昆布。咖哩忌廉乌冬今次叫鸡肉咖哩忌廉乌冬。大碗乌冬头面只见到白色忌廉同少少葱花。咖哩加忌廉好滑又唔腻,味道超好,完全唔辣。乌冬系粗身而滑溜,真系食到唔停口。今次有好多鸡肉粒,另外仲有洋葱同菇类。鸡软骨饺子$48 另加一 小食叫左鸡软骨饺子。一客四只,面头撒上白芝麻粒。块皮超脆,入面又有粒粒鸡

吉列牛

鸡软骨饺子

鸡软骨饺子$48 另加一

小食叫左鸡软骨饺子。一客四只,面头撒上白芝麻粒。块皮超脆,入面又有粒粒鸡软骨脆脆地,口感好正。馅都有菜肉,够料。另配饺子醋。
餐饮可加钱升级其他饮品。

Passion Punch 跟餐加$18 另加一
Passion Punch用玻璃杯装住,大大杯,热情果味好自然,面头仲有一块热情果干同薄荷叶,下底有好多热情果籽咬。

Rose Garden 跟餐加$18 另加一
Rose Garden当然系迷人pink lady既梦幻浅粉红色,面头有玫瑰花瓣。饮落系淡淡玫瑰味,完全唔会过甜。呢杯甜度会低d。

今晚两个人食完呢个餐都好饱肚,食物基本上保持一贯水准。今晚6点几已经好满,好旺场。
2023-01-20
吉列牛