行过路过,唔好错过!今次要同大家讲讲我喺吉野家的味蕾体验😋。我点嘅特盛野菜牛肉饭,香口肥嫩肥牛配上啱啱好的珍珠米,酱香味够晒浓郁,但又唔会淹没咗那份鲜美牛味,食落去真系「过瘾」。饭量啱啱好,饱肚之余又唔觉得塞,肚皮好满意👍。跟餐嘅照烧鲭鱼真系「有惊喜」!新鲜无腥味,皮脆肉嫩,烧得啱啱好,香喷喷一尝就爱上。佢嘅脂肪比例高,吃落去口感丰富,又唔会腻口,仲有何求?而椰果宾治就「解渴解渴」,椰果Q弹又香甜,配上清凉的饮品,夏日热浪中一杯,真系享受!最后,会想多讲几句吉野家嘅酸姜,小小一包可谓「妙不可言」,解腻提味,格外适合佐餐之选!总结,依家嘅我会推介大家喺附近有吉野家嘅时候,不妨入去试吓,可能你都会发掘到自己嘅味蕾新天地🍴。