2019-05-03
之前已经好想试下呢间"边炉",都系听啲同事讲话几新鲜!位于铜锣湾楼上舖,自己对楼上舖又爱又恨,被我嘅感觉系好似好食啲嘅,隐蔽啲,但系要系下面等个部lift真系会想死。。。好似今次咁明明订左7:30但系系下面等左20min先上都去,好彩staff到无咋形咋!(staff态度由头到尾都好好)店舖嘅楼面唔系好大,大概有1x张枱左右。我同朋友都系柯打左个套餐,稳稳阵阵算,唔洗烦!即食嘅有清酒鲍鱼同泰式生虾,唔潺,同埋好有酒味!又有芝士肠,狮子狗同木耳鲜虾云吞,木耳鲜虾云吞好多料, 正!海鲜方面有:虾,圣子,蚬同鳝片,新鲜嘅,食落爽口唔会有怪味,要赞下(可能咁啱啦哈哈)鳝片无骨正呀!"墨演"同"猪肉演"都系真材实料,唔系平时劲多粉个种。 手切安格斯牛都唔会好薄一片,渌一渌就够!猪红,猪皮同猪膶自己就唔系好食嘅,但系朋友就话嘅新鲜。佢嘅"鲜菜菌盛"份量都够,唔会得几条菜,有几款菇同菜仲有好甜嘅粟米添!食埋个乌冬就够晒饱!仲叫左个佢地自家制嘅青柠苏打!好有青柠,绝对唔系沟水冲个种!汤底叫左血池麻辣同姬松茸冬瓜,自己钟意麻辣野但系呢个真系坚,可能系啲食物又热令到条脷好麻,都喺食番姬松茸冬瓜算,啲冬瓜s
汤底叫左血池麻辣同姬松茸冬瓜,自己钟意麻辣野但系呢个真系坚,可能系啲食物又热令到条脷好麻,都喺食番姬松茸冬瓜算,啲冬瓜sork哂啲汤好好味!
同啲朋友三五知己黎几好嘅,唔会好似啲大型火窝舖咁好嘈。