2018-05-08
放工约咗姪女系尖沙咀食饭, 佢话想食咖哩,毫无头绪嘅我就问同事有咩推介, 佢二话不说就介绍我食7E咖哩王, 仲话呢间必食唔可以错过! 你讲到咁, 我就即管试吓有几好食! 结果,真系好好食 佢冇介绍错威化楜椒饼~好薄好脆味道咸咸哋, 点啲绿色酱汁个味道又会唔同咗, 绿色酱汁有辣椒,洋葱同薄荷叶, 辣得嚟好清新, 中和咗脆饼嘅咸, 配合一齐食都唔错!印度咖哩角~外皮较厚身都炸得几脆, 里面包有好香咖哩味嘅薯仔同青豆, 都几大只, 对我来说一只已经好足够!印度香料鸡~酱汁甜甜地食落有会啲微辣 , 带有好香嘅香叶味 , 鸡肉肉质嫩滑, 每件鸡都被酱汁重重包住, 所以鸡肉好入味! 食到我停唔到口! 小亮推介原汁咖哩羊肉~ 好香咖哩味, 辣度适中, 用来点烤饼简直系一流! 羊肉一啲都唔膻, 仲要煮得好腍好入味! 如果羊肉可以多番啲就更加好了!食咖哩当然要配烤饼啦!牛油烤饼~ 烤饼都几大块, 厚薄适中, 好香牛油味同酥脆, 点咖哩汁同香料鸡个汁都系冇得顶嘅食咗咁多重口味, 当然要嚟杯饮品refresh 一下芒果乳酸 ~ 好浓嘅芒果味, 甜酸度恰好, 几好饮!
结果,真系好好食 佢冇介绍错
食咖哩当然要配烤饼啦!
食咗咁多重口味, 当然要嚟杯饮品refresh 一下
芒果乳酸 ~ 好浓嘅芒果味, 甜酸度恰好, 几好饮!