话说喺铜锣湾返工咁耐,我有位同事食呢间野食得好狂,一个礼拜总要来一次。今个星期我就跟咗佢嚟食,体验下究竟有几厉害。Lunch set其实都几抵食,我拣咗个有鸡同埋饭,有沙律同嘢饮嘅午餐,酱汁叫咗咖喱蜜糖,由于佢唔系炸鸡,系烤鸡,所以应该冇咁热气。而且酱汁都好足够,唔似出边𠮶啲韩国炸鸡咁系加味精粉,呢个位系的确几欣赏嘅。感觉佢啲鸡真系几新鲜,而且拣选嘅部位都好多肉,唯独系啲白饭比较硬左少少,不过食𠮶啲鸡都够饱~另外叫咗个韩式辣年糕加即食面,我见佢餐牌上面有三只辣椒应该好辣,加上我同事食过极力要求微辣,最后好彩都真系叫咗微辣,因为佢都真系几辣。其实最欣赏嘅系咩呢,系佢喺25楼咁高,望番落去平日嘅铜锣湾,都真系几chill。

蜜糖咖喱烤鸡

泡菜即食面炒年糕