今日同朋友庆祝生日,系同事推荐下订左一间有气氛又有情调嘅西餐厅。餐厅用左好多花做装饰,啱晒少女心又爱打卡嘅佢😂⭐️日之雪花 & 银堡垒 生蚝经理推介左两款分别系日本同西班牙嘅生蚝,身为蚝怪嘅朋友就话要叫黎试试,寿星女大晒咁当然冇问题啦两款蚝各有特色,一淡一浓,又肥美又爽滑,好鲜味😋,大推!⭐️西班牙火腿田园沙律沙律菜够新鲜,配上甜甜嘅黑醋同橄榄油,非常开胃👍⭐️芒果蟹肉他他鲜味嘅蟹肉配上清甜嘅芒果同爽嫩嘅生菜,好清新嘅口感,li个配搭好夹🤤⭐️法式黄油鸡配香辣蒜片炒意大利面 黄油鸡外脆内嫩,蒜辣味意粉好惹味,好钟意个意粉够爽口,朋友对li道菜赞不绝口😋⭐️香煎星班柳并老虎大虾配日式柚子酱油虎虾爽口弹牙,星班柳嫩滑又唔腥😍配菜亦做得好出色👍⭐️鲜果茶红茶底配上青提、蓝莓、蜜桃肉,唔会太甜好啱用黎解腻👍⭐️泡沫咖啡口感滑溜,用上食用花瓣做装饰,好适合打卡😍经理知道我哋庆生,仲特意送上蛋糕,同时又播生日歌,朋友仔好开心啊。最后不得不提嘅系店员服务好好又非常细心,会主动帮你加水,重会主动问洗唔洗帮我地影相。另外菜与菜之间会换碟和餐具,虽然只是系一间小店,但系有高级餐厅嘅服务,赞!👍👍👍

⭐️日之雪花 & 银堡垒 生蚝

两款蚝各有特色,一淡一浓,又肥美又爽滑,好鲜味😋,大推!

⭐️西班牙火腿田园沙律
沙律菜够新鲜,配上甜甜嘅黑醋同橄榄油,非常开胃👍

⭐️芒果蟹肉他他

⭐️法式黄油鸡配香辣蒜片炒意大利面

⭐️香煎星班柳并老虎大虾配日式柚子酱油
虎虾爽口弹牙,星班柳嫩滑又唔腥😍配菜亦做得好出色👍

⭐️鲜果茶
红茶底配上青提、蓝莓、蜜桃肉,唔会太甜好啱用黎解腻👍
⭐️泡沫咖啡
口感滑溜,用上食用花瓣做装饰,好适合打卡😍

2025-01-18
庆祝纪念