2014-04-08
是日同同事庆祝生日,几个女仔,一早订位,一上到去,即刻有位!不过… 一早订左5个人,点解畀个4人位我地呢﹖而且佢啲餐全部都大大盘,搞到我地坐得逼左啲。我地大部份都叫左021号餐「五目饭味噌酒粕汤定食」($88)。有面豉汤,刺身,天妇罗同五目味饭。好唔好食呢﹖OK啦,尼个餐胜在咩都有啲,有热又有冻,系尼啲阴晴不定嘅天气之下食下都唔错。个汤好明显系味精汤,但味精汤得嚟又唔算太过份,个饭睇个名就知系淡味嘅饭,而虾刺身就几新鲜,三文鱼刺身不过不失。要赞嘅系个 wasabi唔系好假一味超攻鼻果啲,系有wasabi味嘅wasabi。最后有个小小地嘅绿茶雪糕同一杯嘢饮。用$88食个午餐系贵左啲,但以食物内容嚟计都值嘅,不过都系有事庆祝「食好少少」先至会去。