餐厅: 冰極餐廳
资讯:

2021-12-30 1421 浏览
【 🍝忌廉汁烟肉带子意粉 】---📍评分:9.5/10 ~~~⏩ 次次去海洋公园都一定mark实冰极餐厅😛,除左食物质素高之外,最正就系食佢个view🤤!今日冇book位都坐到企鹅隔离既位置😜,同企鹅仔一齐食野🐧,点会唔enjoy呢‼️~~~长长一碟意粉🤩,而且酱汁满满,好足好浓稠既忌廉汁😈,忌廉香好浓郁🤤,口感超creamy!每条意粉都沾满洒酱汁,极之挂汁🍝,口感又啱啱好,非常弹牙又有嚼劲😚!有唔少切粒既烟肉🥓,有忌廉就唔少得烟肉啦,永远都咁match👅!带子好大粒好多只😍,味道好鲜甜新鲜之余😋,同时好软好弹牙😚,而且煎得好香唔会过熟👍🏻,仲有少少辣椒香粉喺面💥,食落香口惹味!仲有洋葱粒🧅、蒜粒🧄,带辛香蒜香!———————【 🐧招牌海鲜企鹅形薄批🍕】~~~📍评分:8/10 ~~~一上枱我就已经哇🤣,好得意好kawaii啊😍!只企鹅好似望实我咁🐧,眼耳口鼻👀,全身上下都齐洒😂,真系打卡必点😛,系整得有心思既‼️ 薄饼真系好薄批😹,食落够脆口香口😋,海鲜都好丰富😍,有龙虾🦞、带子同青口,全部都系我最钟意食既海鲜👅,新鲜又够弹牙😚!芝士都好多铺满喺面🧀,浓浓既芝士香系正既,不过冇拉丝😂,作为
【 🍝忌廉汁烟肉带子意粉 】
---
📍评分:9.5/10

———————

【 🐧招牌海鲜企鹅形薄批🍕】
📍评分:8/10
~~~
一上枱我就已经哇🤣,好得意好kawaii啊😍!只企鹅好似望实我咁🐧,眼耳口鼻👀,全身上下都齐洒😂,真系打卡必点😛,系整得有心思既‼️ 薄饼真系好薄批😹,食落够脆口香口😋,海鲜都好丰富😍,有龙虾🦞、带子同青口,全部都系我最钟意食既海鲜👅,新鲜又够弹牙😚!芝士都好多铺满喺面🧀,浓浓既芝士香系正既,不过冇拉丝😂,作为芝士控有少少失望🤡,茄汁都可以落多少少🥫,令口感再湿润d!其余配料都多既,有火箭菜🌿、青瓜🥒、彩椒、橄榄等等,令口感同味道更加丰富👍🏻!

————

【 🍛吉列猪扒饭 】
---
配秘制咖喱汁或鲜茄汁
($238) *设加一服务费*
📍评分:8.5/10
~~~
吉列猪扒大块多块😍,铺满喺面好吸引,有股邪恶既味道😈!猪扒炸得好香脆💥,炸粉偏厚,猪扒如果再厚肉d就jeng🐷,猪扒食落唔勒唔柴👍🏻,口感够淋,做到外脆内软🤤!隔外配埋一碗鲜茄汁俾你🥫,可以自己控制落几多,而且唔会令到吉列猪扒淋洒唔脆口😚,鲜茄汁都够鲜甜惹味🍅,同猪扒配黎食好夹,𩠌饭一流👅!仲有唔少配菜,好似豆角、萝卜🥕、芽菜、粟米笋🌽等等,够清爽可以解下腻中和下💦!
~~~
✅ 整体黎讲,今次叫左个意大利粉🍝、pizza🍕同饭🍛,三样都系厨师推介👨🏻‍🍳!几个人share黎食,又可以一齐同企鹅仔影下相🐧,都好啱一班朋友或者一家大细黎👨‍👩‍👧‍👦,海洋公园入面我觉得食物质素同环境最似样既餐厅都非冰极餐厅莫熟‼️
性价比:4/5
回头度:5/5