2021-08-23
今日过黎九龙湾买家私,男朋友话不如去Emax食野,睇下会唔会撞到我钟意既mirror同error,笑死,睇黎佢接受左现实啦。太耐冇黎Emax,原来多咗好多餐厅,出面一望就见到呢间装修好靓,好欧式风格嘅餐厅,就食呢间啦。讲返正题先,我拣咗干番茄香草酱忌廉蚬肉意粉,男朋友拣左日式照烧鸡扒烤菠萝汉堡配薯条,两个都有配是日餐汤,餐饮可以半价转特饮,拣左一杯香蕉朱古力奶昔同一杯Ice Matcha Latte。Order完好快就上左餐汤,是日餐汤系✨粟米忌廉汤跟住Burger都上得好快鸡扒都好juicy,唔会干争争,菠萝烤过香口好多,薯条都新鲜炸,好脆好香口。呢个蚬肉意粉,一上就闻到劲香,蚬肉好多粒,唔会腥同埋无沙,意粉份量都啱啱好。呢杯Matcha Latte完全冇令我失望,出边𠮶啲平时抹茶味好淡,呢边都算饮到抹茶𠮶种苦味。呢杯香蕉朱古力奶昔,味道都好够,但就唔似奶昔,可以当系一杯香蕉朱古力。总括嚟讲,呢间餐厅都几Chill,食完野可以上去捕获下Mirror Error🤣🤣
Order完好快就上左餐汤,是日餐汤系✨粟米忌廉汤