2023-12-20 407 浏览
放咗工同同事嚟旺角呢间餐厅食大闸蟹放题,大闸蟹可以任食,呢个价一啲都唔贵,食几只都已经为返本,而且佢仲要有海鲜,任食火锅料和各种点心小食,有三个钟俾我哋慢慢食,乜嘢都可以试吓。餐厅位于旺角LADDER Dundas9楼,地点就脚好易揾。讲紧嘅清蒸大闸蟹啊,真系美食中嘅极品🦀!首先,佢哋拣嘅大闸蟹个个都肥美,蟹壳啲颜色新鲜,一望就知系新鲜嘅好货。蒸完之后,蟹肉嘅质感保持得好好,肉质弹牙,入口即化🤤,非常滑嘅口感加上蟹肉嘅鲜甜,真系美味到唔得咗!而家个汤汁都非常精华,咸鲜适中,仲带有蟹嘅天然鲜味👅,每一啖食落都令人觉得好满足。加上呢,清蒸嘅做法最能够保持大闸蟹嘅原味,俾食客可以真正品尝到大自然嘅味道✨。服务亦都系一流嘅,食大闸蟹之前,服务员会详细讲解点样食得最正,好贴心呀😊。总结黎讲,呢度嘅清蒸大闸蟹绝对系蟹迷唔可以错过嘅美食,下次一定要再嚟帮衬,推介畀所有钟意食蟹嘅朋友👏!食完蟹就食火锅,佢哋呢度嘅安格斯靓肥牛和西班牙黑毛猪必食。🥩安格斯肥牛肥瘦均匀,甘香松化,一入囗全部都系牛嘅鲜甜味。西班牙黑毛猪特别甜过猪,啖啖猪肉冇得输!食火锅净系肉当然唔得啦!🌽仲要食粟米,菜,豆腐和丸,咁先至叫丰
食完蟹就食火锅,佢哋呢度嘅安格斯靓肥牛和西班牙黑毛猪必食。🥩安格斯肥牛肥瘦均匀,甘香松化,一入囗全部都系牛嘅鲜甜味。西班牙黑毛猪特别甜过猪,啖啖猪肉冇得输!食火锅净系肉当然唔得啦!🌽仲要食粟米,菜,豆腐和丸,咁先至叫丰富!喺呢度一次过食晒!
跟手就食埋点心,完全冇谂过晚餐食点心,今日真系完美!佢哋嘅点心即叫即蒸,虾饺,烧卖,小笼包呢三样一定要食。