2019-06-27
记得呢一餐系同一个好耐无见既朋友食既,因为我地都想揾个舒服小小既地方去坐,可以慢慢倾耐D,所以我地就拣左去酒店食所谓既港女tea上网一早睇左价钱系500蚊左右,惊喜既系原来佢会送2杯chandon香槟,咁其实计番个价钱,揾间好少少既bar chill下都系番度啦,所以我觉得呢度性价比系高既!主角出场啦,呢个massive既tea set。之前我都有系第二度食过呢d tea set,但个感觉都无呢个咁大型。呢段时间,WOOBAR既 tea set做紧既主题系颜色先决,所以你见到佢成个set每样野食都有唔同既颜色主题,真系未食已经大饱眼福。佢tea set既甜点同咸点系一样多既,因为我地都未食饭,特登留肚食呢个,所以就食左咸点先。每一件都整得好靓,食既时候不禁心情好好咸点入面,比较深印象既系一个龙虾三文鱼既puff同埋橙色个个pulled beef mini burger,其他我就唔剧透了,哈哈。食完 Savory 个 part 我同朋友已经饱饱地,所以决定抖一阵先再战甜品,饮下champagne倾下计先。抖左阵食甜点,原来呢度甜点更出色,不过挂住倾计无一件件影相。觉得最特别系蓝色富士山
抖左阵食甜点,原来呢度甜点更出色,不过挂住倾计无一件件影相。觉得最特别系蓝色富士山形状既甜品,初初见到粉蓝色,我地都以为会系d古怪既味,但原来佢系蓝莓加黑朱古力!另外有个蜜糖mousse都几好食。
最后我地系完全食唔哂,个scone系无郁过(其实我系好钟意食scone架 呜呀~~)