2015-08-17 1787 浏览
约了好朋友吃饭, 好耐冇见了, 梗系要食D好野啦本身BOOK了晚上8点钟, 后来我地早左收工, 7点半前已经到了, 所以就问问有冇位啦, 点知有位wo, 但系就要坐出面, 不过都ok的, 光猛d由于我地两个都好肚饿既关系, 我地叫左个大既拼盘 再加招牌烧猪手, 同两杯野饮首先黎既系拼盘, 其实佢menu写系for3-4人入面有好多款不同的德国小食,1. 烟三文鱼黑豆麦包个包比我想像中硬, 但咬落去会散开, 唔系普通面包的松软感觉, 不过拼埋烟三文鱼味道都几好2. 德国脆皮肠好似无乜特别, 同平时食的脆皮肠差不多3. 焗雅支竹配火腿芝士其实唔知道咩叫雅支竹, 不过有d似笋同菜既食物, 味道有d咸, 冇乜芝士味4. 炸脆大虾个虾好好味, 够弹牙, 又大只5. 猪手夹饼配薯蓉夹饼都几好味, 不过唔系好觉入面系猪手, 可能因为已经变左蓉, 唔系好食得出另外佢有个白色酱, 唔知系沙律酱定咩, 唔知用黎点咩的, 不过我样样野都点下, 都几好味其实食完都几饱haha, 不过我地个猪手仲未开斋来了, 果然好大只呀下, 个皮好硬, 自己好难切开, waiter好细心会问驶唔驶帮我地切, 仲等我地影埋相t
约了好朋友吃饭, 好耐冇见了, 梗系要食D好野啦

由于我地两个都好肚饿既关系, 我地叫左个大既拼盘
 再加招牌烧猪手, 同两杯野饮
首先黎既系拼盘, 其实佢menu写系for3-4人
入面有好多款不同的德国小食,

1. 烟三文鱼黑豆麦包

2. 德国脆皮肠
好似无乜特别, 同平时食的脆皮肠差不多

3. 焗雅支竹配火腿芝士

4. 炸脆大虾
个虾好好味, 够弹牙, 又大只

5. 猪手夹饼配薯蓉

其实食完都几饱haha, 不过我地个猪手仲未开斋
来了, 果然好大只呀下, 个皮好硬, 自己好难切开, waiter好细心会问驶唔驶帮我地切, 仲等我地影埋相tim

个皮好硬, 究竟系炸定烧架呢haha, 不过都几好食, 特别是配埋酸菜同薯蓉, 可以解油腻, 食落会冇咁制

野饮方面, 我拣左mango honeymoon, 冇乜特别, 不过唔太甜, 都几解渴
最后我地两个女仔当然冇晒野, 全部食晒啦
2015-08-11