2019-01-25
2019.01.24 晚上7点9左右真的好耐无出去揾好野食🤭今日同妈咪提早食团年饭二人世界我就提意同妈咪去试试pizza express上次同朋友去过觉得质素都唔错妈咪一开头都觉得唔好了,因为佢一直既感觉觉得呢间餐厅好贵最后我话团年饭食餐好嫁啦,我请麻😆终于说服到妈咪入去了主任安排我地坐四人位,可以唔洗坐到咁迫,又可以放下我地啲袋😂因为我地太多野了赞我叫左个二人套餐$2891个前菜+2个主菜+2杯汽水有一位年轻的女侍应帮忙落单真的要赞赏她的服务同热心介绍因为我唔太清楚原来主菜中的薄饼可在主餐牌中拣选($150以下都不需加钱)我就傻傻地系套餐餐牌上加钱的那些薄饼中拣选但女侍应好主动提醒我,可以在主餐牌中拣选,有很多大批都$150以下,不用另加钱;并好好地提醒我刚刚拣的是细批前菜:牛油果番茄沾酱我个人唔太好食牛油果,但我都好钟意食呢款菜式好开胃主菜1:意式野菌蝴蝶粉虽然睇落好似好细碟咁但食落去都够饱野菌好香浓,好好味蝴蝶粉又有口感主菜2:我唔记得左个名呢个薄饼系新批黎有牛肉粒8片既薄饼我同妈咪两人合力先食得晒仲要系好饱好饱咁最后叫返套餐两杯饮品因为我同妈咪都唔想饮汽水,所以我地都加$1
真的好耐无出去揾好野食🤭
今日同妈咪提早食团年饭二人世界
我就提意同妈咪去试试pizza express
上次同朋友去过觉得质素都唔错
妈咪一开头都觉得唔好了,因为佢一直既感觉觉得呢间餐厅好贵
最后我话团年饭食餐好嫁啦,我请麻😆
终于说服到妈咪入去了
我叫左个二人套餐$289
1个前菜+2个主菜+2杯汽水
有一位年轻的女侍应帮忙落单
真的要赞赏她的服务同热心介绍
前菜:牛油果番茄沾酱
我个人唔太好食牛油果,但我都好钟意食呢款菜式好开胃
主菜1:意式野菌蝴蝶粉
虽然睇落好似好细碟咁但食落去都够饱
野菌好香浓,好好味蝴蝶粉又有口感
主菜2:我唔记得左个名
呢个薄饼系新批黎有牛肉粒
8片既薄饼我同妈咪两人合力先食得晒
仲要系好饱好饱咁
最后叫返套餐两杯饮品
因为我同妈咪都唔想饮汽水,所以我地都加$10转其他饮品
我叫左杯热朱古力😘上面既cream好滑,配上好浓既朱古力,赞
热朱古力
妈咪就叫左杯橙汁🤗