2017-05-05
旧同学兼老死约食饭,佢拣左呢度,话啲海鲜新鲜有质素。入坐时已八点半,但都仍然好多人。一坐低,佢就话一定要食生蚝,我问点解,佢就话因为新鲜鲜甜啰。好,但我钟意法国Gillardeau,打算一人食三只,点知店员话Gillardeau得返三只,呵,咁我要晒佢,老死就点左其他蚝。过左几分钟,店员话三只Gillardeau咁啱俾人叫左! 原来啲蚝真系好新鲜,日日清,卖晒就冇。我钟意食法国蚝,最后叫左Majestic 四只同K.Y.S. 两只,其实Majestic系新移民嘅法国蚝,爱尔兰养殖,最后三个月先会移到法国。Majestic: 海水味重,口感细滑,after taste口腔仍有丰富鲜甜蚝味K.Y.S. : 口感爽脆清甜,入口带阵阵鲜海水味食食吓蚝,老友爆出一句,乜你冇听过: 「蚝系女人的美容院,男人的加油站咩?!」哦,真系想喷出黎,原来唔止新鲜鲜甜咁简单,我就美容吓啰,佢就: 追仔尚未成功,同志仍需努力! 其实三只太少,佢应该要食够一打先可以加到油~~叫返杯野顺返先,Blue Ocean - 真系好似蓝色大海咁,好靓! 面头有一粒荔枝做装饰,底下亦有荔枝肉,好似水母游紧水咁。蓝色糖浆颜色太
K.Y.S. : 口感爽脆清甜,入口带阵阵鲜海水味
叫返杯野顺返先,Blue Ocean - 真系好似蓝色大海咁,好靓! 面头有一粒荔枝做装饰,底下亦有荔枝肉,好似水母游紧水咁。蓝色糖浆颜色太靓,加埋薄荷叶味道好清新,COOL~
食完已经好饱,其实点止同学爱新鲜,我都爱新鲜 太好味!
除咗海鲜好正之外,餐厅装潢都相当唔错。一上楼梯已经好多个大鱼缸,而且打晒蓝色灯,好似去左深海咁~ 餐纸又见Mr. Crab logo, 咧嘴而笑,食都食得开心啲~ 洗手盘原本设喺洗水间内,但可能考虑到食客食海鲜经常要洗手,出入洗手间好唔方便,索性喺洗手间门口整个大洗手盘。水龙头好濶又有暖水,好贴心,可以洗得又快又干净。 餐厅设有长枱,一大班friend嚟食一定好happy~ 临走记住去个大Mr. Crab logo拍照留念㖞。 Good Night Mr. Crab