始终中菜都系啱我胃口多啲,带家人长辈去食都比较稳阵,呢间喺荔枝角AEON超市入面,环境都舒适服务要比个👍先先上沙姜猪手拼酱香小黄瓜两开胃冷盘前菜,猪手爽中带腍又够入味酱香小黄瓜好爽甜,又有酱香咸鲜味今次食呢个系4人餐,会有八道菜+甜品,当中比较特别系「孔门鱼咬羊」,原来系新鲜海花斑鱼肚位置酿入免治羊肉,令鲜甜嫩滑鱼肉带有阵阵羊膻味而「御膳佛跳墙灌汤饺」真系超足料,爸妈边食边大赞,汤头鲜甜浓香,而饺内有齐鲍、参、翅、肚及虫草花,呢个好好食另外「去骨黑白胡椒烧鹅皇」,肉质肥瘦适中,仲用咗黑白胡椒做成秘制酱汁去腌制再烧,外层皮脆而鹅肉嫩多汁带香XO酱碧翠炒兰花蚌系爽甜荷兰豆,另加入爽口花蚌再用上XO酱够哂惹味食咗咁多肉呢款红茄鲜竹泡菜苗就啱哂,好清新味道汤名够鲜甜最后想讲呢款「干煏金砖马拉糕」,同平时食好唔同,面头系焦脆,但内里系软绵口感,仲渗出淡淡黑糖味结尾有滋润雪耳红枣糖水

酱香小黄瓜好爽甜,又有酱香咸鲜味

食咗咁多肉呢款红茄鲜竹泡菜苗就啱哂,好清新味道汤名够鲜甜

结尾有滋润雪耳红枣糖水